Massage met olie

Olie is goed in het verzorgen en hydrateren van je huid, maar de goede stoffen in de olie kunnen ook diep binnendringen in je lichaam. Zo wordt je lichaam ook van binnenuit verzorgd. Het verschil tussen dragende en essentiële oliën In de massagewereld wordt er over vaak gepraat over het verschil tussen dragende en essentiële oliën. Als je elke dag hard werkt in een Ontspanningsmassage de perfecte remedie om tot rust te komen  ook Aquagroup deed onlangs beroep op onze diensten.GVraag hier een Waterverzachter prijs.

Het is dus belangrijk om het verschil te weten, want zo weet je wat je met een massage kunt bereiken. Dragende oliën worden uit de vettige delen van een plant gehaald, zoals de noten en zaden. Dit zijn over het algemeen erg milde oliën die geen sterke geur hebben. Een groot voordeel is dat ze veel minder snel irritaties veroorzaken, aangezien ze zo mild zijn.

Massage met olie

Vaak zijn deze oliën ontzettend geconcentreerd, waardoor ze de huid ernstig kunnen irriteren. Hun geur is ook veel sterker dan de geur van dragende oliën – thaise massage maastricht. Welke olie is het beste voor een massage? Over het algemeen is het altijd beter om gemasseerd te worden met dragende oliën. Deze zijn mild, kunnen je huid niet irriteren en ruiken ook lekker neutraal.

Er zijn allerlei verschillende dragende oliën verkrijgbaar. Arganolie is er een goed voorbeeld van, want deze olie wordt uit de noten van de arganboom gewonnen. ontspanningsmassage limburg. De milde geur en de goede vetten in de olie verzorgen je lichaam als geen ander. Essentiële en dragende oliën mengen Je weet inmiddels dat essentiële oliën ook veel goede kwaliteiten hebben, dus hoe kan je deze sterke oliën gebruiken tijdens een massage? Dat kan door de dragende olie met essentiële olie te vermengen.

Massagestenen

Het fijne aan het vermengen van deze twee oliën is dat je een heerlijke geur ruikt tijdens de massage. Voor veel mensen is het ruiken van een lekkere geur een extra stimulans om echt te ontspannen. Deze geur is helemaal natuurlijk, dus ook mensen met een gevoelige huid kunnen genieten van dit soort massages.

Daarom is het de beste keuze om je huid te laten masseren met arganolie. Wil je meer lezen over arganolie? Lees dan ook ons artikel: Wat is Arganolie? en ontdek wat deze olie voor jou kan doen. Arganolie als massageolie Wanneer je zoekt naar de beste olie voor jouw massage, kan je het beste arganolie gebruiken.

Ontspanningsmassage Limburg

Het verschil tussen arganolie en andere dragende oliën Arganolie wordt gemaakt van de arganboom, een boom die alleen maar in het westen van Marokko te vinden is. De olie zit boordevol goede stoffen voor je lichaam, zoals Omega 6 en vitamine E. Niet alle dragende oliën bevatten deze goede stoffen, waardoor arganolie natuurlijk altijd de beste keuze is.

De olie trekt snel in je huid en laat geen vervelende strepen of overtollig product achter. Ook dat geldt niet voor alle dragende oliën waarmee je kunt masseren. Waarom is Arganolie de beste massageolie? Arganolie is een uitstekende keuze voor een massage omdat het je huid verzorgt. De olie kan je huid hydrateren, voeden en helpen herstellen.

Ontspanningsmassage

Bovendien zorgt arganolie ervoor dat de balans in je huid behouden wordt. Het verstopt je poriën niet en kan er zelfs voor zorgen dat de celvernieuwing gestimuleerd wordt. Littekens en striae kunnen op deze manier bestreden worden. Ook de elasticiteit van de huid wordt aangepakt door arganolie. De goede vetten houden je huid soepel en zorgen ervoor dat je minder snel rimpels krijgt.

De antioxidanten in de olie herstellen je lichaam van binnenuit. Daarnaast is de olie ook goed in het ontspannen van je spieren, waardoor je helemaal tot rust komt tijdens deze massage. Het is dus duidelijk dat arganolie alle kwaliteiten bezit die een goede massageolie nodig heeft. De veelzijdige effecten van massages Met een goede massage kan je je lichaam ontzettend goed verzorgen. massagesalon limburg.

Vind Jouw Masseur

Door een behandeling uit te zoeken die bij jou past, kan je het meeste uit jouw massage halen. Zoek dus een techniek uit die jouw problemen aanpakt en kies er eventueel voor om jezelf nog extra te laten verwennen met geurige essentiële oliën. Voor welke massage je ook gaat: arganolie is altijd een goede massageolie om te gebruiken.

Heb jij een massagetechniek ontdekt die heel goed werkt voor jouw lichaam? Laat het ons dan vooral weten! (sportmassage maastricht).

Ontspanningsmassage – Massage Tips

Bindweefselmassage wordt toegepast op de bindweefsellaag van het lichaam, dit is de laag die zich tussen de spieren en de huid bevindt (sportmassage maastricht) – massage hand. Bindweefselmassage is een reflexzonemassage, hierbij gaat men ervan uit dat er zich op het lichaam zones bevinden die in verbinding staan met alle klieren, organen en andere lichaamsdelen.

Zo’n prikkel wordt gegeven door middel van verschillende massagetechnieken met de handen. Deze technieken kunnen variëren van lichte aanrakingen (oppervlakkige strijkingen) tot het rollen van de huid. Door deze massagegreep wordt de huid en het bindweefsel gestimuleerd. Daardoor neemt de doorbloeding van de huid toe en verbetert de staat van het bindweefsel.

Massagepraktijk

Ook de zenuwuiteinden die in de huid en in het bindweefsel liggen, krijgen door de massage een prikkel. Het effect van deze prikkel beperkt zich niet tot de huid maar werkt door op andere delen van het lichaam. Alle inwendige organen en andere delen van het lichaam hebben een projectiegebied op het bindweefsel vlak onder de huid.

Vanuit hier ontspringen ze via de wervels naar delen of organen in het lichaam. De zenuw die bijvoorbeeld de maag aanstuurt, komt halverwege de rug vanuit het ruggenmerg. Wanneer iemand maagklachten heeft, is dat op deze plek, halverwege de rug, te merken. Hier is een verhoogde spanning voelbaar en de huid kan minder goed verschoven worden, zit als het ware niet ‘los’.

Wanneer deze zone behandeld wordt met bindweefselmassage, kunnen de klachten in dat orgaan verminderen – ontspanningsmassage maastricht. Nog een voorbeeld mensen met een slechte vaatfunctie in de benen, voelen vaak na enige minuten behandeling in het lage rug- en bekkengebied dat hun benen en voeten warmer worden – massage maastricht centrum. Dat komt omdat de zenuw die de bloedvaten in de benen aanstuurt, laag in de rug ontspringt vanuit de wervelkolom.

Dit stelsel verzorgt de regeling van orgaanfuncties zoals de bloedsomloop, ademhaling, uitscheiding en stofwisseling. Als eerste zal de masseur vragen of er klachten zijn en waar deze uit bestaan. Ook is in het vraaggesprek aandacht voor de algehele lichamelijke conditie, het mentale welbevinden en medicijngebruik. Dit doet de masseur omdat bindweefselmassage van invloed kan zijn op eerdere operaties en oude of al langer bestaande klachten.

Hierbij wordt het bindweefsel van de rug in plooien opgetild of geduwd. Op die manier kan de masseur opmaken waar zich de eventuele klachtenzones bevinden. Vervolgens wordt (liggend op de tafel) met massagegrepen in of van het bindweefsel de doorbloeding geactiveerd en de kwaliteit van het weefsel verbeterd. Afvalstoffen of verklevingen worden zo losgemaakt.

Geplaatst in: Page